Slide Slide Slide Slide Slide

Ana Oosting

Kunstenaar / Website / E-mail

Na het behalen van een bachelor neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam, is Ana Oosting (1985) afgestudeerd van de Rietveld in 2015. In 2019 behaalde zij haar masters in ArtScience aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Haar passie voor alles wat leeft combineert ze met een liefde voor materialen in haar kinetische sculpturen.

Slide Slide Slide Slide Slide

Beata Prochera

Kunstschilder
Slide Slide Slide Slide

Bierma Theater Techniek

Special props en decor bouwer / Website

Kees Bierma ontwikkelt en bouwt decors en special props voor film, reclame, theater en musea. Hij is specialist in het mechanisch werkend maken van effecten die op de filmset ingezet worden. Op Het Domijn beschikt hij over een werkplaats waar genoeg ruimte is voor voorbouw van film/theater sets.

Meegewerkt aan oa: Baantjer, Soof , Marionette, Lyrebird, Brimstone, Wiplala, Das Wad, Soof, Oorlogswinter, Zwartboek, Sint, New Kids Nitro, Loft, De bende van Oss, Koning van Katoren, Leger Museum Delft, Museum Broekerveiling.

Slide Slide Slide Slide Slide

Boogert fotografie

Fotograaf / Website / E-mail

Henny Boogert (1962) begon in 1983 met zijn specialisatie in fotografie op de Rietveld Academie. Zijn werk wordt gekenmerkt door een proces waarin actie en dynamiek een belangrijke rol spelen. Op veel van zijn foto’s zien we mensen in beweging, geen glamour, met nadruk op de zuiverheid van de actie en de emoties en gezichtsuitdrukkingen die er aan is gekoppeld.

Slide Slide

Car Casting Holland

Casting van voertuigen voor film en TV / Website

Car Casting Holland levert alweer zo’n 25 jaar voertuigen aan film en TV.

Begonnen in een klein loodsje op het Domijn met het prepareren van stuntauto’s voor het programma “12 Steden 13 ongelukken” en uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf in de Nederlandse en internationale filmindustrie. Naast stuntvoertuigen leveren we vooral wagens die figureren in de films, reclames en fotoshoots.

Voor het inschrijven van uw auto verwijs ik u graag door naar de website.

Slide Slide Slide Slide Slide

Claudine Arendt

Kunstenaar / Website

Claudine Arendt is about the oddity of life, the comical, the surprise and the suspense, be it through sculpture, drawing or writing.  For an excursion into a world of sneezing sculptures, hovering walls and coffee-proof science/art visit her website.

Slide Slide Slide Slide Slide

Danspaleis

Ontwerp, verhuur en exploitatie van mobiele theaters / Website

Eerder stonden de theaters al in Amsterdam, Londen, Parijs, Berlijn, Kopenhagen, Edinburgh, Dublin, Wenen, Zurich, Brussel,Toronto, Montréal, Wellington, Melbourne, Perth, Sydney, Adelaide ….

Slide Slide Slide Slide Slide

David Galjaard

Fotograaf / Website / E-mail

David Galjaard (1983) studeerde in 2006 af als fotograaf aan de Koninklijk Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Sindsdien is hij werkzaam als documentair fotograaf en werkt hij onder meer als freelancer voor diverse Nederlandse kranten en tijdschriften. Zijn zelf geïnitieerde projecten zijn zowel nationaal als internationaal gepubliceerd en geëxposeerd.

Slide Slide Slide Slide Slide

De Langzame Mannen

De Langzame Mannen zijn tijdreizigers, handelaren in illusies. Hun belangrijkste wapenfeit is Dikke Bertha, een victoriaans ogende, op steenkolen gestookte espressomachine. Zij nemen je mee naar de tijd van de industriële revolutie. Toen roetwolken de zon verduisterden en de mannen van staal waren. Koffie was het zwarte goud en dat stroomt nog steeds uit Dikke Bertha.

Op dit moment bereiden de Langzame Mannen reizen voor naar de Middeleeuwen, het koloniale Zuid-Amerika en het hof van Louis XV.

Slide Slide Slide Slide Slide

De Nieuwe Admiraal

Interieurs en meubels op maat in ontwerp en uitvoering / Website / E-mail

Bij De Nieuwe Admiraal kun je terecht voor allerlei interieurtoepassingen. Van een interieurontwerp zelf, tot het ontwerp en de vervaardiging van objecten zoals tafels, kasten, bureautjes, keukenonderdelen of een uitgebreid wandmeubel op maat. Kwaliteit, inventiviteit en een zeer persoonlijk klantcontact zijn onze kernwaarden.

Wij werken met degelijke materialen en verbindingen. Onze objecten kunnen dus tegen een stootje. Wat we willen is dat een meubel een duurzame aanschaf is en generaties meegaat. Daarom werken we momenteel toe naar ontwerpen die je over de tijd kunt aanpassen, uitbreiden of later anders kunt gebruiken door het toepassen van flexibele onderdelen.

Slide Slide Slide Slide Slide

De Opera B.V.

Tentverhuur / Website

Wij zijn een bedrijf dat tenten verhuurt voor feestelijke evenementen en speciale gelegenheden. Nationaal en internationaal, voor grote en kleine gezelschappen. In 1985 zijn we kleinschalig begonnen met het verhuren van één festivaltent. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een professioneel bedrijf met zes prachtige nostalgische tenten.

De oorsprong van Tentverhuur De Opera ligt in het jaar 1985. Grondlegger Willem Hol ontwerpt en bouwt dan zijn eerste nostalgische tent.

Slide Slide Slide Slide Slide

Electric Circus

Straat- en poppentheater / Website

Electric Circus is een samenwerking tussen uitvinder Fred Abels en poppenspeler Mirjam Langemeijer. Sinds 2004 verkennen ze nieuwe benaderingen van poppenspel en pionieren hiermee op het gebied van straat- en poppentheater. Door het combineren van moderne technieken als animatronics samen met puur poppenspel creëren zij een unieke vorm van theater. Ze worden met hun levensechte creaties over de hele wereld uitgenodigd.

Slide Slide Slide

Firma Traktor

Firma Traktor bestaat meer dan dertig jaar en stond aan de wieg van de ‘Boulevard of Broken Dreams’ (1984-1988), het eerste reizende theaterfestival dat in tenten plaats vond. Firma Traktor organiseert festivals en evenementen. De Parade is daar, als opvolger van de Boulevard of Broken Dreams, één van. Firma Traktor verhuurt ook tenten voor theater, festivals en feesten. Met eventueel programmering, een bijzondere sfeer, een bijzondere locatie en prachtige tenten, tafels of ander Firma Traktor materiaal.

Slide Slide Slide Slide Slide

Haas metaal

Metaalbewerker / E-mail

Sacha de Haas is sinds 1993 actief op Het Domijn waar hij werkt aan zijn metalen objecten voor ontwerpers, kunstenaars en particulieren. Ook geeft hij af en toe workshops smeden voor kinderen vanaf 8 jaar.

Zijn werkplaats beschikt over een plaatschaar (2000x 5), kantbank, smidse, profiel en plaatwals en diverse andere machines.

De getoonde (vogel)kooien zijn gemaakt in opdracht van The Wunderkammer.

Slide Slide Slide Slide Slide

Hakla vof, Damiaan Kuitenbrouwer

Houtbouw / Website

Tijdelijke bouwwerken op festivals en evenementen.

Maquettes, (tuin)-meubels, zomerkeukens, serres, interieurs.

Verhuur theatertenten.

Slide

Heiko Ebner

Muzikant, koperblazer en metaalblaasinstrumentenbouwer / E-mail

Op het terrein runt hij de Domijn Studio; een opname- en repetitiestudio voor muziek, kleinkunst en theater. Een plek waar muziek van diverse genres gecomponeerd, gearrangeerd, ingestudeerd en geproduceerd wordt. Daarnaast werkt hij als metaalblasinstrumentenbouwer en reparateur voor Atelier Pfeiffer.

Heiko studeerde van 1997 – 2002 trompet jazz / lichte muziek aan het Hilversums Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam en werkt(e) sindsdien met diversen jazz-, pop- en latinformaties, big bands en theater produkties zoals o.a. de Tiny Little Bigband; Amsterdam Klezmerband; La Ritmica, Bernie’s Lounge; FP La Banda, Barrio Nuevo en De Parade.

Slide Slide Slide Slide

Hendrick jan de stuntman

Theatermaker / Website / E-mail

Jos van Wees kan bogen op jarenlange ervaring als theatermaker van grote buiten-spektakels, van technisch theater, van komedies, van verbaal theater met half geïmproviseerde tekstuele structuur, van spectaculaire circus- en stuntelementen maar ook kleinschalig straattheater, fysiek en vooral humoristisch en clownesk.

Slide Slide Slide

Idiots

Beeldend kunstenaars / Website / E-mail

Afke Golsteijn en Floris Bakker, beeldend kunstenaars.

Exposities in binnen-, en buitenland, waaronder Parijs, Londen, Milaan, Oslo, Stockholm, Helsinki, New York en Vancouver.

Slide Slide Slide Slide Slide

Irène Lesparre

Kunsthistorisch onderzoek, beeldende kunst

Auteur van o.a. Monografie Otto van Rees. Gastconservator/adviseur voor musea o.a. Singer Museum; Museum De Wieger; Vincent van Gogh huis; National Gallery of Art, Washington; Museum of Modern Art, New York.

Doet redactioneel-, schrijf-, en advieswerk bij publicaties, o.a. Kees van Dongen; Schilders Laren; Dada New York/Parijs; Om Hart en Vurigheid; l’ Histoire de l’ Académie Carrière; Des Femmes, Dictionaire des créatrices; Hut Mondriaan 1914-1919. Geeft lezingen.
Vrij werk: voornamelijk collages, waarbij de beeldende kunsten centraal staan. In de veranderde context krijgen deze een nieuwe verhalende lading.

Slide Slide Slide Slide Slide Slide

Jan van Witteveen

/ E-mail

Staal, hout, theatertenten, decor, mobiele horeca en meer!

Slide Slide Slide Slide

Johannes Bellinkx

Theatermaker en beeldend kunstenaar / Website

Johannes Bellinkx studeerde in 2013 af als performer en maker aan de Mime Opleiding van de Amsterdamse theaterschool.

Johannes maakt werk op het grensvlak van theater en beeldende kunst dat altijd een verbinding met de locatie aangaat. Hij nam in 2014 deel aan het Atelier Oerol/ Overhet IJ. In 2015 ontwikkelde Bellinkx het project Framing waarmee hij zich internationaal op de kaart zette. Hij ontving in 2016 een stipendium van het AFK voor een artist in residency in Amsterdam noord.

Slide Slide Slide Slide Slide

LABland

Beeldmakers / Website / E-mail

LABland is een collectief van drie beeldenmakers; Juul Dekker, Sofie Doeland en Roos Matla. Gedrieën bedenken, ontwerpen en bouwen zij theatrale installaties die zich begeven op de grens van beeldende kunst en theater en waarbij het publiek zich vaak letterlijk in het werk begeeft. Alle drie de makers werken naast LABland ook los van elkaar als vormgever/maker/bouwer voor theater, festivals, musea etc. LABland deelt hun loods op Het Domijn met Ali Ben Horsting, acteur en meubelmaker.

Slide Slide Slide Slide Slide

Leon de Bruijne

Kunstenaar / Website / E-mail

Kunstenaar Leon de Bruijne (NL, 1992) maakt bewegende sculpturen en performances. In zijn machines, die vaak groot en lawaaierig zijn, worden objecten uit het dagelijks leven op de proef gesteld. De werken gaan speels het gevecht aan met onze efficiënte vertechnologiseerde samenleving. Zijn ‘Kerstboomkanon’ wordt jaarlijks van stal gehaald om het nieuwe jaar op absurde wijze in te luiden. Leon behaalde een Master Schone Kunsten aan het KASK in Gent.

Slide Slide Slide

Lieke Frielink Research Design

Mijn werk gaat over plekken en gebieden, hun ontstaansgeschiedenis en transformaties. Hierbij is (cultuur-historisch) onderzoek naar het gebied het vertrekpunt. Bevindingen uit archieven, kaarten, literatuur, observaties en interviews worden tijdens het proces visueel vertaalt naar illustraties, materiaalproeven, maquettes en tijdelijke installaties op locatie. Er ontstaat dan een beeldbibliotheek van objecten en modellen die bijdragen aan het vertellen van het verhaal van het onderzoeksgebied.

Het uiteindelijke resultaat is een vertaling van het onderzoek naar een aansprekend beeld of object op locatie wat een tastbaar verhaal over de omgeving uitdraagt.

Slide Slide Slide Slide Slide

Maaike Fransen

Kunstenaar / Website / E-mail

Maaike Fransen (1987) is een multidisciplinair kunstenaar die droomt met haar handen. Haar werk speelt zich af op het grensvlak tussen mode, design, performance en film. Met gevonden materialen als basis maakt ze hybride objecten die het midden houden tussen gebruiksvoorwerpen en autonome sculpturen, dikwijls met het menselijk lichaam als uitgangspunt. Vaak worden deze objecten ingezet in performances en films, waarin Fransen zichzelf enerzijds in het middelpunt van haar werk plaatst en er anderzijds in probeert te verdwijnen. Centraal in haar werk staan persoonlijke en actuele thema’s als maakbaarheid, individualisering, en de spanning tussen het verlangen naar vrijheid en de behoefte aan geborgenheid. De vraag hoe kunst en leven, werken en zijn, samen kunnen vallen loopt als een rode draad door haar oeuvre.

Slide Slide Slide Slide Slide

Martijn van Oosterom

/ E-mail

Sinds 1992 maakt Martijn van Oosterom meubels en interieurs in opdracht voor particulieren en bedrijven. Ook maakt hij eigen ontwerpen. Bij werk in opdracht is hij in staat om de wensen en ideeën van de klant in een ontwerp samen te voegen. Daarna wordt het met liefde en zorg uitgevoerd.

Bel voor meer informatie: 06 14458889

Slide Slide Slide Slide

Merel Kamp

Beeldende performances / Website / E-mail

Merel Kamp maakt beeldende performances; solo of in samenwerking met anderen, waarmee ze in de afgelopen jaren heeft opgetreden op festivals in binnen- en buitenland. Haar werk kenmerkt zich door een sterke beeldtaal, waarbij één beeld een heel verhaal kan vertellen.

Tijdens haar opleiding Theatervormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht begon ze met spelen bij Theatergroep Tuig. Na haar afstuderen in 2005 heeft ze, naast haar eigen werk, bij diverse groepen gespeeld.

Slide

Niels de Groot

Kunstschilder / Website / E-mail

In 1991 rondde Niels de Groot (Hoevelaken, 1966) de gerenommeerde opleiding aan de Rijks Hogeschool voor de Kunst in Brussel af.

Naast decoratie opdrachten, zoals het schilderen van een trompe l’oeil, marmer- en houtimitaties en muurschilderingen, is hij de meeste tijd in zijn eigen atelier op Het Domijn bezig. Hij schildert hier (vrij en in opdracht) zijn sprekende landschappen waar zijn eigen stijl duidelijk in te herkennen is. Zijn passie is het schilderen ‘plein-air’ van landschappen.

 

Slide Slide Slide

Peter ter Maten

Beeldhouwer in marmer / Website / E-mail

Naast vrij werk als zelfstandig kunstenaar, maak ik ook veel beeldhouwwerk in opdracht.

De kunst van het beeldhouwen in marmer heb ik geleerd in Italië van de oude meesters die dit vak generaties van vader op zoon doorgaven. Zo ben ik opgeleid als een Italiaans klassiek geschoold beeldhouwer. Naast mijn eigen werk geef ik beeldhouwles. Het leuke van beeldhouwen is het doen.

Voor meer informatie en een overzicht van mijn werk nodig ik u uit mijn website te bezoeken.

Slide Slide Slide Slide Slide

Pim Palsgraaf

Kunstenaar / Website

Pim Palsgraaf laat zich inspireren door verval en onregelmatigheden in de stedelijke omgeving en met name door de disbalans tussen natuur en stedelijkheid. Menselijke beschaving en natuur ziet hij als twee verschillende werelden, waarbij zijn interesse vooral uitgaat naar het ‘grijze’ gebied daar tussenin. Dit ‘grijze’ gebied betreft dan zowel de fysieke omgeving waar beide werelden elkaar ontmoeten, als de manieren waarop  ze elkaar treffen en bestrijden.

Slide Slide Slide Slide

Platform Nexus

Rachel Schuit, Goda Žukauskaitė, Tamar Blom, Han Ruiz Buhrs en Neal Groot. Wij zijn Nexus.
Een groep van 6 makers van verschillende disciplines die samen zijn gekomen om een creatief platform te creëren. We zijn allemaal installatie- en performance makers die vertrekken vanuit lichaam en ruimte. We bewegen ons daarbij tussen theater, dans en visuele kunst. Onze ruimte op Het Domijn is niet alleen werkruimte, atelier of studio. We zien het als een voedingsbodem, een huis voor creativiteit en voor experiment. Een plek waar bouwen het denken kruist en ruimtelijkheid een fysiek onderwerp wordt.

Slide Slide Slide Slide Slide

Rob Birza

Kunstenaar / Website / E-mail

Na academie sint Joost in Breda heb ik de Ateliers gedaan, waar ik nu begeleider ben. Ik maak vooral schilderijen, maar daarnaast ook installaties en beelden. Mijn werk speelt zich veelal af op het snijvlak van figuratie en abstractie. Transformatie is een verbindend element, de onstabiele positie tussen twee stadia in, de plek waar hoog en laag, mooi en lelijk samenvallen.

Momenteel werk ik aan een opdracht voor een grote vloer in Den Haag in een ministerie. Alles wordt uitgevoerd in granito, echte natuursteen gevat in messing lijnen.

Slide Slide Slide Slide Slide

Rob Thijssen

Beeldend kunstenaar / Website

Rob Thijssen heeft, om vrij te kunnen werken als beeldend kunstenaar, altijd werk aangenomen als ontwerper ( architectuur- interieur,- meubel- en grafisch).  Dat is een uitstekende combinatie: de kunst wordt effectiever; de ontwerpen vrijer.

Daarnaast is hij een drijvende kracht van de Art in Redlight Foundation (www.thisartfair.com), die o.a. de jaarlijkse moderne kunstbeurs “This art Fair” organiseert in de Beurs van Berlage in hartje Amsterdam.

Slide Slide Slide Slide Slide

Studio Daan Brinkmann

Kunstenaar / Website

Brinkmann maakt (interactieve) installaties en kunstzinnige apparaten.

Voorbeelden van het werk dat hij heeft gemaakt zijn: een interactieve vloerprojectie met geluid, een ‘sociaal muziekinstrument’ dat met de elektrische geleiding van de huid werkt, een stoepkrijtende robot, kinetische lichtkunst en videoprojecties op architectonische schaal.

Alhoewel dit soort werk veelal door middel van techniek tot stand komt vind hij de techniek zelf niet bijster interessant. Het draait om de zoektocht naar wat je met de middelen-van-vandaag voor kunstzinnige beleving kunt scheppen.

Slide Slide Slide Slide Slide

Studio Smeerolie

Verzamelt verhalen en creëert ontmoetingen / Website / E-mail

Studio Smeerolie verzamelt verhalen en creëert ontmoetingen. Ze maakt objecten die gesprekken uitlokken, organiseert eet-installaties die je anders doen proeven en ontwerpt disruptieve dienstverlening. Denk aan een ‘kritische notenlied’, gecomponeerd door mensen met een beperking, een diner van één varken met verhalen van kop tot staart en aan een levend antwoordapparaat voor mobiele telefoons

Slide Slide Slide

Tessa Hendriks

Beeldend kunstenaar / Website / E-mail

Tessa Hendriks werkt community-based en sitespecific. Met wat en wie er op locatie is maakt ze boomhutachtige sociale sculpturen. Ze gebruikt de boomhut als een medium om de omgeving te ontdekken.
Als een lesgevende kunstenaar maakt ze tijdelijke werkplaatsen om zo ruimte te maken waar zintuigen, handen en verbeelding samen kunnen werken om met anderen nieuwe mogelijkheden te construeren.
Haar doorlopende onderzoek naar hoe kinderen bouwen, hoe ze falen, improviseren, spelen en eindeloos maken is de bron van haar werk.

Slide Slide Slide Slide

Theatergroep WAK

Theatergroep WAK maakt fysieke beeldende theatervoorstellingen.

Slide Slide Slide

Thijs Wieman

Autonoom kunstenaar / Website / E-mail

Multidisciplinair, autonoom kunstenaar Thijs Wieman maakt installaties, video’s en tekenwerk. Ook is hij docent en heeft hij jarenlang gewerkt als theatermaker.

Zowel in zijn installaties als tekeningen maakt Wieman gebruik van sampling. Hij haalt fragmenten van bestaande, soms herkenbare beelden uit hun context en voegt ze samen in een nieuw werk. Hierdoor gaan de beelden een nieuwe relatie aan met elkaar en ontstaan er nieuwe mogelijke betekenissen.

“Ik maak gebruik van onze behoefte aan een begrijpelijk verhaal, maar in de gedetailleerd uitgewerkte afbeelding, wil ik betekenis juist in het ongewisse laten.”

Slide Slide Slide

Van Oosterom Interieur

Ontwerper en maker van interieurprojecten / Website

Wouter van Oosterom is al twintig jaar gevestigd op het Domijn, als zelfstandig ontwerper en maker van moderne interieurprojecten. Zijn kracht is eisen en wensen van opdrachtgevers te vertalen naar duurzame en inspirerende interieurontwerpen. Naast particuliere opdrachtgevers heeft hij interieurprojecten gerealiseerd voor bedrijven waaronder de Hogeschool van Amsterdam en Stadsherstel. Kijk voor meer informatie op zijn website.

Slide Slide Slide Slide Slide

Victor Wood ‘n Stuff

Achter op Het Domijn, aan het Kanaalpad, in het atelier van Victors Wood ’n Stuff, maken Victor en Wies, sinds 1989, van diverse materialen zoals hout en stof, een keur aan producten voor horeca film en theater.

Slide Slide Slide Slide Slide Slide

Yasser Ballemans

Kunstenaar / Website / E-mail

Als beeldend kunstenaar is Yasser Ballemans geïnteresseerd in de rol van kunst bij rituelen, zoals optochten, kampvuren, carnaval en herdenkingen. Hij onderzoekt hoe ornamenten, versieringen en ‘ouderwetse’ technieken op een eigentijdse manier kunnen worden ingezet. Collectieve artistieke praktijken spelen een grote rol in zijn lopende onderzoek naar de rol van kunst bij sociale en politieke innovaties. Ballemans is initiator van de herstart van  de Kunstvlaai; een manifestatie van experimentele kunstpodia.