Educatie


Wij geven scholieren graag de kans om ons creatieve werklandgoed te komen verkennen en hier geïnspireerd te raken op grond van kunst, ambacht en natuur.


Wat bieden wij scholen?
Een door ons beproefd concept is een schooldag-vullend programma, waarop er 5 verschillende activiteiten/workshops aangeboden worden in 3 rondes, met daartussen ruimte voor de leerlingen om vrij te bewegen.
Dit programma is het meest geschikt voor bovenbouw basisonderwijs en 75 leerlingen is het maximum aantal dat wij in deze opzet goed kunnen bedienen.


Inhoud
Afhankelijk van de wens van de school, stellen wij een workshop-programma op maat samen. De nadruk kan bijvoorbeeld liggen op ambacht, op beeldende kunst, theater of natuur-geïnspireerd design. Ongeacht de workshop-discipline geldt dat het achterliggend altijd de creatieve vaardigheden en het creatief denken is dat bij de leerlingen aangesproken wordt.

Onderaan deze pagina een voorbeeld.


Info
De school zorgt zelf voor genoeg begeleiders (voor op het buitenterrein) en de leerlingen nemen deel aan de workshops op eigen risico. Lunch kan door ons verzorgd worden.

Prijs: 1500,00 euro (0% btw), exclusief lunch.


Interesse?
Neem voor meer informatie, of een boeking contact op met educatie@hetdomijn.nl.
Volg ons via deze website en de Facebookpagina.


Voorbeeld:
Het programma ‘Techniek en ambacht’ met bovenbouw-leerlingen van een basisschool, juni 2023. Zij konden op deze dag kiezen uit workshops smeden, fotograferen, schilderen, imker en animatronics*.

  • 09:00 Aankomst Het Domijn
  • 09:00 – 09:30 Leerlingen kiezen workshop
  • 09:30 – 10:30 Smid / Fotostudio / Imker en natuurpad / Schilderatelier / werkplaats animatronics
  • 11:00 – 12:00 idem
  • 12:30 – 13:30 idem

*Andere mogelijke workshops/activiteiten liggen op het vlak van theater, mime, robotica, glasblazen, druktechniek, zines, bouwkunst, sculptuur, bewegend beeld en textiel.