Het Domijn
Op een mooie locatie
in het groen ligt een
creatief werklandgoed:
Het Domijn

Coöperatie Het Domijn U.A. wordt bevolkt door een veertigtal leden, die allen creatieve beroepen uitoefenen. Beeldende kunst, fotografie, visuele communicatie, theater, literatuur, decorbouw, meubeldesign en uitvoering, metaalbewerking, architectuur, muziek etc., kortweg te benoemen als: autonome kunsten, toegepaste kunsten, uitvoerende kunsten, ambachten en ondersteuning van die gevarieerde disciplines.

Nieuws 29/04/22

Volkskrantartikel n.a.v. opvang vluchtelingen

“Een dwangsom van 20.000 euro om Oekraïners naar een hotel te sturen” is de kop van de column van Margriet Oostveen die vandaag in de Volkskrant verscheen. Het artikel vervolgt:

“Acht Oekraïners wonen nu een maand in een oud legerdepot bij Weesp en kunnen zich even geen veiliger plaats voorstellen. Er is veel stilte. Rondom ruisen als vriendelijke lijfwachten hoge populieren. Het terrein is omgeven door een hek, de kinderen durven eindelijk weer eens buiten te spelen. De 11-jarige Kirill was opgehouden met praten, tot hier. (…) Nu worden ze alsnog overruled. De brandweer kwam onverwacht op controle en zag wat gebreken (…) “

Lees het het hele artikel op de website van de Volkskrant.

Activiteit

KUNSTCORSO ZATERDAG 16 APRIL

De Culturele Stelling van Amsterdam (CSA) viert haar tienjarig bestaan met een KunstCorso. Een vrolijke parade van 12 aanhangwagens door het hart van Amsterdam met het werk van vele kunstenaars: performances, muziek, beelden en installaties.

Met dit KunstCorso maakt de CSA zich zichtbaar en protesteert tegen het verdwijnen van betaalbare woon- werkruimte voor kunstenaars en culturele vrije ruimte in Amsterdam door de steeds verdergaande economisering van de stad. Hoog tijd voor de gemeente om te herbezinnen en tot permanente oplossingen te komen.

Het beloofd een feestelijke dag te worden! Startpunt 14.00 UUR Alexanderplein, Amsterdam. Kijk voor alle informatie op de website van de CSA.

Leden

CREATIEVE INITIATIEVEN
GEVEN HET TERREIN EEN
EIGEN KARAKTER

Gastatelier

Sinds 1 januari 2017 heeft Het Domijn een gastatelier waar kunstenaars van buiten het terrein tijdelijk kunnen werken.